onsdag den 24. juli 2013

Sommerblomkålsvariationer, tre-af-et

Af et og samme blomkål, godt nok et af de store, kan man få tre skønne sager:
1.
Skær bittesmå buketter af, hele vejen rundt. Dryp med (sherry-)eddike, grøn krydderolie (eller lign.), salt og peber. Dette er bare et dejligt drys på en grøn salat eller som her: dels på suppen og dels på kartoffelsalaten (vores var den lidt sparsomme rest fra i går, der således blev rigelig til dagens brug).
2.
En tredjedel af blomkålen hakkes i en foodprocessor (eller rives på rivejern) sammen med kryddergrønt. Blandes i kartoffelsalaten = en måde at "opformere" gårsdagens kartoffelsalat på. Giver det lækreste bid.
3.
Det lækreste hit: Vibbes suppe.
Skær resten af blomkålen - stokken med - ud i mindre stykker og kog/damp dem helt møre i en smule let saltet vand. Blend (fx med stavblender) i kogevandet. Når alt er flot blendet hældes en kvart liter piskefløde i. Blend nu med piskefløden til du har en blød og let pisket, vidunderlig kalorierig og velsmagende suppe. Smag til med saltm peber og evt et let drys fiiiint revet citronskal.
Drys med krymlet fra 1.

Velbekomme og god sommermad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar