Her skriver Nethe Plenge husmoderligt om dagligmad og madoplevelser. Nethe er madskribent i Bryggebladet og i øvrigt forfatter til flere bøger, heraf et par stykker med og om mad på Lolland og Falster.
lørdag den 23. januar 2010
Nu med madklumme i Bryggebladet!
torsdag den 14. januar 2010
Basmatiris
onsdag den 6. januar 2010
Alt for meget takeaway i dagligdagen
"Hver tredje beslutter sig først for aftenens menu, når de står og kigger ned i køledisken, og derfor falder valget ofte på nemme og hurtige færdigretter.
Netop pizza, burger og pommes frites står derfor ofte på middagsbordet, viser en undersøgelse, som FDB Analyse har lavet på vegne af Helse Good Food."
og
"Ifølge undersøgelsen spiser 15 procent take-away mindst en gang om ugen, mens 11 procent aldrig spiser take-away.
Pizza er klar topscore. Hver fjerde af dem, der spiste take-away i uge 40, var en tur omkring et pizzeria. Børn i familien afgør, om maden hentes hos McDonalds eller i grillbaren."
Samtidig viser undersøgelsen, at et take-away måltid gennemsnitligt koster 58 kroner. Dét kan man lave meget god mad for i eget køkken. For eksempel hjemmelavede pizzaer.